Vilkår og betingelser

Her kan du lese våre kjøpsbetingelser.  

Sist oppdatert 17.04.2020 – av Nickolass Jensen

Her kan du lese våre kjøpsbetingelser.  

1) Bestilling 

Din bestilling er bindende når bestillingen er registrert på vår server. Vi bekrefter din bestilling gjennom å sende deg en ordrebekreftelse. Dersom ett eller flere produkter i bestillingen mot forventning ikke er tilgjengelig, forbeholder vi oss retten til å kansellere din ordre, eller endre deler av denne.  

Dette betyr: Ved utsolgtsituasjoner der leverandøren av forskjellige årsaker ikke har oppdatert lagerstatus i nettbutikken, vil du få melding om det, sammen med informasjon om hva vi kan tilby, enten i form av erstatningsvare, senere levering, eller kansellering av bestilling.  

Endret levering med vårt erstatningstilbud vil automatisk bli godkjent i løpet av 24 timer om ikke kansellering skjer innen denne tid.

Kansellering kan gjøres med et klikk via din konto på matlaget.no

Ved kansellering vil beløpet som er reservert på ditt betalingskort ved bestilling, bli frigitt automatisk, uten spørsmål. 

Avbestilling 

Du kan avbestille varene frem til kl. 12.00 dagen før du har bestilt hjemlevering.  

Parter: 

Selger er: Matlaget AS gjennom vår nettside https//matlaget.no.  

Org. nr: 824 690 502 MVA, og blir i det følgende benevnt «Matlaget.no», «selger», «vi», eller «oss». Vårt telefonnummer er 97 13 04 04. 

Kjøper er: Den person som er oppgitt som kjøper i ordrebekreftelsen, og blir i det følgende benevnt «kjøper», «bruker», «du», «deg», «din», eller «ditt». Du må være over 18 år eller ha samtykke fra foresatte for å gjøre bestillinger i vår nettbutikk. 

2) Våre leveringer

Emballasje og forpakning 

Vi pakker inn varene dine i resirkulerbar emballasje. Frysevarer får en ekstra frysepose og engangselement for å holde temperaturen frem til levering. 

Frakt og levering

Vi leverer til spesifiserte områder. I første omgang er det hjemlevering til postnumrene 0486-0490 og hentepunkt på Bjølsen Bakeri, Bergensgata 12, på Bjølsen i Oslo.

Vi utvider leveringsområdene når vi ser at det er nok etterspørsel og tilbud fra lokale leverandører til at det er økonomisk og logistisk forsvarlig, så jo flere som blir med, desto flere deler av landet kan vi levere til.

Vi sender på følgende måter: 

  1. På døren; leveres hjem til deg hverdager i avtalt tidsrom.
  1. Du mottar sms ca. 30-60 minutter før levering. 
  1. Dersom vi ikke får tak i deg, vil vi sette varene ved utgangsdør for deg som bor i enebolig eller rekkehus dersom du har gitt samtykke til det, og sende deg en sms når vi har levert varene. Uten et slikt samtykke, vil varene bli tatt med tilbake til vårt lager, og du må da hente dem der, eller betale for ny levering.
  2. For deg som bor i blokk, vil vi vente utenfor hovedinngang med varene i 5 minutter. Vår sjåfør vil kontakte når han ankommer, slik at du kan komme og ta imot varene. Svarer du ikke vil han vente i 5 minutter. Har du ikke hentet varene innen da, har han instruks om sette varene utenfor og sende sms om at varene er levert..

Så lenge det er covid-19 i Norge kan vi ikke ta varene tilbake til distribusjonssentralen.

Vi kjører alle dager unntatt lørdag og helligdager.

Vi vil informere deg på tlf/sms dersom vi ikke skulle klare å levere innen gitt tidsrom, og avtale ny tid som passer for deg.

3) Betaling

Betal enkelt og sikkert med den nordiske betalingstjenesten Nets Easy.

Nets Easy

Med Nets Easy kan du betale med kort, Vipps eller faktura. Kortinformasjonen din overføres og behandles av Nets.  
 
Dette innebærer at dine kortdata ikke er synlig eller lagres på https://matlaget.no

4) Priser

Variabel pris etter hvilken matkasse, eller enkeltprodukt du velger. Prisene er i norske kroner og inkluderer merverdiavgift. Levering/frakt, kjølepose, fryseelement og administrasjonstillegg kan komme i tillegg til bestillingen, dette vil fremgå i kassen når leveringsmetide er valgt og på fakturaen din. 

Vi tar forbehold om at prisfeil kan oppstå. 

5) Risikoen for varen

Vi bærer risikoen for varen inntil den er tilgjengelig for deg, levert på døren. 

6) Angrerett 

Ihht. til §22 i Angrerettloven gjelder ikke angreretten ved avtaler om: 

  • levering av varer som forringes eller raskt går ut på dato. 
  • levering av forseglede varer som av hensyn til helsevern eller hygiene ikke er egnet for retur, og der forseglingen er blitt brutt etter levering 
  • Så lenge Covid-19 er påvist i Norge og landet får man ingen retur på varer pga smittefare.

Våre matkasser og enkeltprodukter er å forstå som varer som forringes forholdsvis raskt etter at du mottar dem, og faller derfor utenfor angrerett loven. 

7) Forsinkelse 

Dersom vi ikke klarer å levere varen i henhold til bestillingen og ordrebekreftelsen, kan du om du vil, heve kjøpet, eller vi kan tilby endring i leveringsinnholdet. Hvis det er forhold med leveringen utenfor vår kontroll, har vi ingen mulighet til å påvirke leveringen med tanke på leveringstidspunkt og kan ikke stå til ansvar for det. 

8) Reklamasjon 

Når du mottar varen, sammenlign med ordrebekreftelsen, for å sjekke at du har fått varene i henhold til bestillingen. Dersom det er en feil eller mangel ved en vare ved utlevering, vil du ha anledning til å velge å få et nytt eksemplar av samme vare utlevert på et senere tidspunkt, eller få betalingen for denne varen kreditert til samme konto som ble brukt ved betaling av bestillingen. 

9) Kjøperens forpliktelser 

Kunden er ansvarlig for å skrive inn korrekt informasjon i bestillingen.  

Er det særskilte tidspunkt det ikke passer å motta varen, eller noe vi burde vite om din bestilling, skriv i ordrenotat på kassesiden før du betaler.  

Når varen er levert til deg på døren, ber vi om bekreftelse på utsendt sms om at varen er mottatt.  

10) Hendelser utenfor Matlaget AS sin kontroll 

Er https://matlaget.no forhindret fra å levere eller foreta pliktig omlevering, eller blir en slik leveringsplikt urimelig tyngende som følge av arbeidskonflikt, eller enhver annen omstendighet når partene ikke kan råde over den, så som ekstremt vær, brann, krig, mobilisering eller uforutsette militære innkallelser av tilsvarende omfang, rekvisisjon, beslag, valutarestriksjoner, opprør og oppløp, knapphet på transportmidler, alminnelig vareknapphet, innskrenkning i tilførselen av drivkraft, samt mangler ved eller forsinkelser av leveranser fra underleverandører eller produsenter som følge av slike omstendigheter som omhandles i dette punkt, er matlaget.no fritatt for alt annet ansvar enn i reklamasjonstilfeller og kreditere den til den mangelfulle varens tilhørende kjøpesum. 

11) Juridisk informasjon

Matlaget AS  
Org.nr: 824 690 502 
Tvetenveien 162  
0671 Oslo  
Norge 
971 30 404